ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  1. Τρόποι Πληρωμής
  2. Αποστολές προϊόντων
  3. Πολιτική επιστροφών
  4. Όροι χρήσης
  5. Προσωπικά δεδομένα

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

  1. Πληρωμή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:

Προεξοφλήστε την παραγγελία σας στον λογαριασμό της EUROBANK

ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ
EUROBANK GR9802602070000660201187218 Κούλης Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος

Στείλτε μας το αντίγραφο της τραπεζικής εντολής πληρωμής με email στο info@solebike.gr αναγράφοντας τον αριθμό παραγγελίας σας για να γίνει η ταυτοποίηση. Με την λήψη του αντίγραφου της τραπεζικής εντολής πληρωμής, θα δρομολογήσουμε την παραγγελία σας.

  1. Πληρωμή με κάρτα στο ηλεκτρονικό κατάστημα solebike:

Αυτόματη πληρωμή μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας STRIPE με τη χρεωστική, πιστωτική ή την προπληρωμένη κάρτα σας.

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα δέχεται τις κάρτες τύπου American Express, Discover, Visa, MasterCard. Οι συναλλαγές σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα προστατεύονται από συστήματα online ασφαλείας (SSL-256 bit) τα οποία εγγυώνται ένα ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών.
Στη (secure) φόρμα παραγγελίας συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα πεδία.

Πρόγραμμα άτοκων δόσεων

Για εξόφληση με δόσεις μέσω πληρωμής με πιστωτική κάρτα επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109215620-1. Δεν συμμετέχουν όλα τα προϊόντα στο πρόγραμμα των δόσεων.

  1. Πληρωμή με μετρητά ή κάρτα στο φυσικό κατάστημα solebike:

Εάν έχετε επιλέξει να παραλάβετε το ποδήλατο της παραγγελίας σας από το κατάστημά μας, μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα και άτοκες δόσεις.

  1. Παραγγελία Ηλεκτρικού Ποδήλατου με Επιδότηση:

Για την αγορά ή παραγγελία Ηλεκτρικού Ποδήλατου με επιδότηση επικοινωνήστε μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε στην απλή διαδικασία του αιτήματος πριν απο την αγορά για την επιδότηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλεκτρικά ποδήλατα

  1. Δωρεάν Παράδοση στο χώρο σας.

Σε 72 ώρες από την παραγγελία σας, ένας ειδικός μας θα σας παραδώσει στο χώρο σας το ηλεκτρικό ποδήλατο και θα το προσαρμόσει στα μέτρα σας.

  1. Δωρεάν Παραλαβή από το κατάστημα.

Μπορείτε να το παραλάβετε από την έκθεση της solebike με Δωρεάν συναρμολόγηση, εκπαίδευση στη χρήση του eBike, συμβουλές συντήρησης και Δωρεάν παράδοση στο χώρο σας.

 Συμβατικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών αξίας άνω των 800€

  1. Δωρεάν Παράδοση στο χώρο σας

Σε 72 ώρες από την παραγγελία σας, ένας ειδικός μας θα παραδώσει στο χώρο σας το ποδήλατο και θα το προσαρμόσει στα μέτρα σας.

  1. Δωρεάν Παραλαβή από το κατάστημα.

Μπορείτε να το παραλάβετε από την έκθεση της solebike με Δωρεάν συναρμολόγηση, συμβουλές συντήρησης και Δωρεάν παράδοση στο χώρο σας.

 Συμβατικά ποδήλατα και πατίνια αξίας έως 799€

  1. Οι αποστολές γίνονται με μεταφορικές εταιρίες. Τα είδη παραδίδονται σε έως 72 ώρες στο χώρο σας. Παραγγελίες αξίας άνω των 200€ παραδίδονται Δωρεάν.

Παραγγελίες αξίας έως 199€ παραδίδονται με κόστος 7€.

  1. Δωρεάν Παραλαβή από το κατάστημα.

Μπορείτε να το παραλάβετε από την έκθεση της solebike με Δωρεάν συναρμολόγηση.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στην περίπτωση που επιθυμείτε η αποστολή της παραγγελίας σας να γίνει με εταιρεία της επιλογής σας, με δική σας χρέωση.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μείνετε ικανοποιημένοι από την παράδοση της παραγγελίας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 * Για παράδοση ποδηλάτων εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης ισχύει ειδικός τιμοκατάλογος, επικοινωνήστε μαζί μας για τον υπολογισμό των μεταφορικών εξόδων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Μπορείτε να υπαναχωρήσετε από τη Σύμβαση εντός 14 ημερολογιακών ημερών αναιτιολόγητα. Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει μετά την παρέλευση 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που εσείς ή κάποιο τρίτο μέρος που ενεργεί κατ’ εντολήν σας, διάφορο του μεταφορέα, απέκτησε τη φυσική κατοχή ή έλεγχο των προϊόντων. Για να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, μπορείτε να ενημερώσετε την εταιρία μας στα τηλέφωνα 2109215620-1 (ώρες καταστημάτων) ή στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: info@solebike.gr. Η εταιρία μας θα σας επιστρέψει την πληρωμή που έχουμε λάβει από εσάς άτοκα και χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός 2 εβδομάδων από την ημέρα της παραλαβής των προϊόντων προς επιστροφή.

Σε περίπτωση υπαναχώρησης, θα επιβαρυνθείτε με τα έξοδα για την επιστροφή των προϊόντων. Ειδικότερα, στην περίπτωση αυτή θα σας δοθούν οδηγίες για την επιστροφή και παράδοση των προϊόντων σε εμάς. Στη συνέχεια θα πρέπει να καλέσετε το συνεργαζόμενο με εμάς μεταφορέα, προκειμένου να παραλάβει τα προϊόντα από εσάς και να τα επιστρέψει στην έδρα της εταιρίας μας.

Μετά την παραλαβή τους από εμάς, θα σας επιστρέψουμε, κατά τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο και εντός 14 ημερών το συνολικό ποσό των αγορών στη κάρτα σας ή όποιο τρόπο πληρωμής έχετε θέσει και εφόσον τα προϊόντα είναι σε καλή κατάσταση. Ευθύνεστε για κάθε απομείωση της αξίας των προϊόντων ως απόρροια μεταχείρισης που αλλοιώνει την φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητά τους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης είναι:

  • Να μην έχει χρησιμοποιηθεί το προϊόν.
  • Να μην έχει αφαιρεθεί κανένα ταμπελάκι ή σημάνσεις (π.χ. αυτοκόλλητα, σήμανση μάρκας κλπ) που έχουν επάνω τους τα προϊόντα.
  • Όλα τα είδη θα πρέπει να επιστραφούν στην άριστη κατάσταση που παραλήφθηκαν χωρίς φθορές, χωρίς κανένα ελάττωμα (με την επιφύλαξη της επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος), πλήρη και εντός της συσκευασίας τους (για τα είδη που παραλαμβάνονται σε ειδική συσκευασία), ενώ θα πρέπει ακόμη να συνοδεύονται και από όλα τα απαραίτητα παραστατικά.

Εάν η εξόφληση έγινε με αντικαταβολή ή κατάθεση σε τράπεζα, η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε, σημειώνοντας IBAN, το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου και την τράπεζα την οποία αφορά.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να σας αποσταλεί νέο προϊόν προς αντικατάσταση, το νέο προϊόν θα σας σταλεί με την επιπρόσθετη επιβάρυνση των μεταφορικών εξόδων.

Ελαττωματικά προϊόντα

Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος απευθυνθείτε στην Εταιρεία μας για την αντικατάσταση αυτού. Η Εταιρεία μας θα αντικαταστήσει το προϊόν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και τηρηθούν οι όροι της πολιτικής επιστροφών της Εταιρείας.

Αποποίηση ευθύνης

H εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε τιμές, χαρακτηριστικά ή φωτογραφίες και διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής τιμών χωρίς προειδοποίηση.

Ακύρωση Παραγγελίας

Η ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει στις κάτωθι περιπτώσεις :

  • Πριν ολοκληρωθεί η παραγγελία, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας της παραγγελιάς.
  • Εάν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα το προϊόν, μπορείτε να καλέστε τα 2109215620-1 και ένας συνεργάτης μας θα αναλάβει την ακύρωση της παραγγελιάς σας.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ο ιστότοπος www.solebike.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης των προϊόντων μέσω του Διαδικτύου της ελληνικής εταιρείας solebike που εδρεύει στη Λεμπέση 11, Αθήνα, στην Ελλάδα. Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος της solebike βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η τυχόν συναλλαγή σας μαζί μας μέσω του ιστότοπου www.solebike.gr διέπεται από τους παρακάτω όρους.

Όροι

Η solebike διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Η solebike αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή, μέσω της ιστοσελίδας του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή όρων  δεν καταλαμβάνει παραγγελίες τις οποίες έχετε ήδη κάνει.

Παρεχόμενες Πληροφορίες & Προϊόντα

Η solebike δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.solebike.gr τόσο όσον αφορά την ύπαρξη  των ουσιωδών χαρακτηριστικών που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες από το ηλεκτρονικό κατάστημα της solebike υπηρεσιών υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας από ανωτέρα βία.

Περιορισμός Ευθύνης 

Η solebike εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της solebike δε φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον ιστότοπο και κατά τη διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου.

Πρόσθετα η solebike ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις  τρίτων και ιδιαίτερα για μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Υποχρεώσεις Χρήστη

Οι χρήστες των ιστοσελίδων www.solebike.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν αυτές και το ηλεκτρονικό κατάστημα της solebike για αποστολή, δημοσίευση με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημηστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, εκφράζει φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δε δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται με συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού με σκοπό τη διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των δαιτάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιονδήποτε τρόπο, και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομενων χρηστών.

Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Η ιστοσελίδα www.solebike.gr είναι ο επίσημος διαδικτυακός τόπος της solebike. Όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, που αναρτάται από τη solebike, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της solebike και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την solebike ή/και το ηλεκτρονικό της κατάστημα ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της solebike ή/και του www.solebike.gr ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού.
Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους της ιστοσελίδας www.solebike.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Δήλωση Απορρήτου

  1. Σχετικά με τη solebike, ιδιοκτήτρια του domain& του ιστότοπου www.solebike.gr

Στη solebike σεβόμαστε το ιδιωτικό σας απόρρητο και δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα. Η παρούσα δήλωση απορρήτου σας ενημερώνει σχετικά με το πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα είτε

(α) ως πελάτη, πιθανό πελάτη, επισκέπτη ή χρήστη ή των ιστοτόπων ή των εφαρμογών της solebike,

(β) είτε ως τρίτο, αποδέκτη υπηρεσιών για τις οποίες έχει συμβληθεί μαζί μας πελάτης ή χρήστης.

Η συγκεκριμένη δήλωση απορρήτου παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας στο ιδιωτικό απόρρητο και με τον τρόπο που προστατεύεστε από τη νομοθεσία.

Η solebike είμαστε, κατά περίπτωση:

α) οι υπεύθυνοι για τη συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ή

β) οι εκτελούντες την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ως συμβατική μας υποχρέωση στη βάση έγγραφης σύμβασης- συμφωνίας με κάποιο εντολέα-πελάτη μας, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων (όπως για παράδειγμα για λόγους εγγυήσεων των προϊόντων).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την παρούσα δήλωση απορρήτου, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε αιτήματος άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων σας, επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας μας στα εξής στοιχεία επαφής:

  • Πλήρες όνομα νομικού προσώπου: Κωνσταντίνος Κούλης Γιαννόπουλος – solebike
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:info@solebike.gr
  • Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεμπέση 11, Αθήνα ΤΚ 11742, Ελλάδα

Έχετε και διατηρείτε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονα ανά πάσα στιγμή στην επιβλέπουσα αρχή της Ελλάδος ή της χώρας σας σχετικά με ζητήματα προστασίας δεδομένων. Στην Ελλάδα, αυτή η αρχή είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και μπορείτε να βρείτε σχετικές λεπτομέρειες μέσω της ακόλουθης σύνδεσης: http://www.dpa.gr. Θα εκτιμούσαμε ωστόσο αν μας δινόταν η ευκαιρία να διαχειριστούμε τους προβληματισμούς σας πριν προσεγγίσετε την αρχή προστασίας δεδομένων και γι’ αυτό παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με μας αρχικά, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επαφής που αναφέρονται παραπάνω.

Επιπλέον, για την ευκολότερη ανάγνωση της Δήλωσης Απορρήτου, σας παραθέτουμε μία σειρά από ορισμούς που πιστεύουμε θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε με μεγαλύτερη σαφήνεια το υπόλοιπο κείμενο:

Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα: είναι πληροφορίες που μπορούν να συσχετιστούν με ένα πρόσωπο και να το καταστήσουν ταυτοποιήσιμο. Τα δεδομένα θεωρούνται προσωπικού χαρακτήρα αν το πρόσωπο που αφορούν μπορεί να αναγνωριστεί, άμεσα ή έμμεσα. Σχετικά παραδείγματα είναι το όνομα του προσώπου, αριθμός δελτίου ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης, δεδομένα τοποθεσίας και στοιχεία επαφής. Δεν περιλαμβάνονται δεδομένα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί πληροφορίες ταυτοποίησης (ανώνυμα δεδομένα).

Ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή ειδικές κατηγορίες δεδομένων: είναι δεδομένα όπως: θρησκευτικές, ιδεολογικές, πολιτικές απόψεις ή πράξεις, πληροφορίες για την υγεία, το γένος ή βιομετρικά στοιχεία, η φυλή και η εθνική καταγωγή, πρακτικά ή κυρώσεις διοικητικού ή ποινικού χαρακτήρα.

Κατάρτιση προφίλ: είναι οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που με την οποία χρησιμοποιούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό την αξιολόγηση συγκεκριμένων προσωπικών χαρακτηριστικών που συνδέονται με ένα πρόσωπο.

Υποκείμενο δεδομένων: είναι ένα φυσικό πρόσωπο με το οποίο συνδέονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Επεξεργασία δεδομένων: είναι κάθε δραστηριότητα, πράξη ή σειρά πράξεων επεξεργασίας.

  1. Αλλαγές στη δήλωση απορρήτου και η υποχρέωσή σας να μας ενημερώσετε σχετικά με αλλαγές 

Η παρούσα έκδοση ενημερώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2020. Η παρούσα δήλωση αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες κοινολογήσεις που ενδεχομένως παρείχαμε στο παρελθόν σχετικά με τις πρακτικές πληροφόρησης μας. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να αλλάξουμε την παρούσα δήλωση και να εφαρμόσουμε οποιαδήποτε αλλαγή στις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί προηγουμένως, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Εάν υπάρχουν ουσιώδεις αλλαγές στην παρούσα δήλωση ή οι πρακτικές μας αναφορικά με τις πληροφορίες μεταβληθούν στο μέλλον, θα σας ειδοποιήσουμε δημοσιοποιώντας τις αλλαγές στον ιστότοπο μας.

Είναι σημαντικό τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς να είναι ακριβή και να ισχύουν. Με το παρόν σας ζητούμε να μας ενημερώνετε σε περίπτωση που τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα αλλάξουν κατά τη διάρκεια της σχέσης σας με εμάς.

  1. Κατηγορίες πληροφοριών που συλλέγουμε

Διατηρούμε το δικαίωμα να συλλέγουμε, να επεξεργαζόμαστε, να αποθηκεύουμε και να μεταφέρουμε διαφορετικά είδη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για το πρόσωπό σας, τα οποία έχουμε ομαδοποιήσει ως εξής:

Δεδομένα ταυτότητας: περιλαμβάνουν το όνομα, πατρικό όνομα, επώνυμο, όνομα χρήστη ή παρόμοιο αναγνωριστικό, τίτλο.

Δεδομένα επαφής: περιλαμβάνουν τη διεύθυνση χρέωσης, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου.

Οικονομικά δεδομένα: περιλαμβάνουν τον τραπεζικό λογαριασμό, στοιχεία κάρτας ή μέσου πληρωμής, ΑΦΜ, ΔΟΥ, στοιχεία τιμολόγησης.

Δεδομένα συναλλαγής: περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με πληρωμές προς και από εσάς και άλλα στοιχεία προϊόντων και υπηρεσιών που λαμβάνετε από εμάς ή εκ μέρους των πελατών μας.

Τεχνικά δεδομένα: περιλαμβάνουν τη διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP), στοιχεία εισόδου, τύπο και έκδοση του προγράμματος περιήγησης, ζώνη ώρας και τοποθεσία, τύποι και εκδόσεις πρόσθετων προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα και άλλη τεχνολογία στις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να προσπελάσετε τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές της solebike.

Δεδομένα προφίλ: περιλαμβάνουν το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασής σας, αγορές ή παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί από εσάς, ενδιαφέροντα, προτιμήσεις, σχόλια και απαντήσεις και αλλαγές στα κοινής χρήσεις με εμάς αρχεία ή εφαρμογές.

Δεδομένα χρήσης: περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές της solebike, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Δεδομένα μάρκετινγκ και επικοινωνιών: περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις σας σχετικά με τη λήψη υλικών προωθητικών ενεργειών από εμάς και τρίτους και τις προτιμήσεις σας για την επικοινωνία σας με μας.

Δεδομένα υγείας και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα: που μπορεί να παρασχεθούν από εσάς δίχως να σας ζητηθούν, ενδέχεται να καταγραφούν ή να καταχωρηθούν ώστε να ληφθούν υπ’ όψιν όταν απευθύνεστε σε εμάς, για να σας εξυπηρετήσουμε αμεσότερα και καλύτερα και να εκπληρώσουμε τις ειδικές ανάγκες σας όπως για παράδειγμα, την βοήθεια επιλογής μεταξύ κάποιων προϊόντων με ένδειξη: για γυναίκα, για άνδρα, για αγόρι, για κορίτσι).  Σημειώνουμε ότι η solebike δεν πρόκειται ποτέ με πρωτοβουλία της να σας ζητήσει δεδομένα υγείας ή γενικότερα ειδικής κατηγορίας προσωπικά δεδομένα (συνήθως αποκαλούμενα ευαίσθητα).

  1. Πώς συλλέγουμε τις πληροφορίες σας
    Συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για εσάς κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας (είτε οι υπηρεσίες παρέχονται απευθείας από εμάς ή από άλλες εταιρείες ή πράκτορες που ενεργούν εκ μέρους μας), όταν χρησιμοποιείτε τους ιστότοπούς μας ή όταν χρησιμοποιείτε τα τηλεφωνικά κέντρα μας ή τις διαδικτυακές εφαρμογές μας ή τις εφαρμογές μας για κινητά ή επικοινωνείτε με οποιονδήποτε τρόπο μαζί μας.
  2. Γιατί επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας
    Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και μόνο όταν ο νόμος, μας το επιτρέπει. Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα. Γενικά, θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο:
  • Σε περίπτωση που πρέπει να εκτελέσουμε τη σύμβαση που ετοιμαζόμαστε να συνάψουμε ή έχουμε ήδη συνάψει με εσάς.
  • Σε περίπτωση που πρέπει να εκτελέσουμε σύμβαση στην οποία είστε ωφελούμενος ως τρίτος, όπως συμβάσεις εγγυήσεως, συμβάσεις με πελάτες χονδρικής, κλπ.
  • Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο για τα έννομα συμφέροντά μας (ή τα συμφέροντα τρίτου) και τα συμφέροντά σας και τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν υπερισχύουν αυτών των συμφερόντων.
  • Σε περίπτωση που πρέπει να συμμορφωθούμε προς μια νομική ή κανονιστική υποχρέωση.
  • Όταν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας να το κάνουμε.

Γενικά, δεν βασιζόμαστε στη συγκατάθεσή σας ως έννομη βάση για την επεξεργασία δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες σας αποστέλλουμε ενημερώσεις προωθητικών ενεργειών. Διατηρείτε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για την αποστολή ενημερώσεων προωθητικών ενεργειών ανά πάσα στιγμή, επικοινωνώντας μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επαφής που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο 1.

  1. Σκοποί για τους οποίους χρησιμοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα 

Περιγράφουμε παρακάτω τον τύπο δεδομένων σύμφωνα με την παράγραφο 3 παραπάνω καθώς και όλους τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα και σε ποιες νομικές βάσεις στηρίζουμε τις πράξεις μας. Περιγράφουμε επίσης ανάλογα με την περίσταση ποια είναι τα έννομα συμφέροντά μας.

Διατηρούμε το δικαίωμα να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα για περισσότερους από έναν νομικούς λόγους ανάλογα με τον συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που χρειάζεστε διευκρινίσεις για τον συγκεκριμένο νομικό λόγο στον οποίο βασιζόμαστε ώστε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα όταν στον πίνακα που ακολουθεί περιγράφουμε περισσότερους από έναν λόγους.

Σκοπός / Δραστηριότητα Τύπος δεδομένων Νομική βάση επεξεργασίας και έννομου συμφέροντος
Για να σας καταχωρίσουμε ως νέο πελάτη (α) Ταυτότητα

(β) Επαφή

(γ) Οικονομικά

Σύναψη σύμβασης με εσάς
Για να επεξεργαστούμε και να παραδώσουμε την εντολή σας, συμπεριλαμβανομένων:

(α) Διαχείρισης πληρωμών, τελών και χρεώσεων

(β) Συλλογής και ανάκτησης χρηματικών ποσών που οφείλονται σε εμάς

(α) Ταυτότητα

(β) Επαφή

(γ) Οικονομικά

(δ) Συναλλαγή

(ε) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίες

(α) Σύναψη σύμβασης με εσάς

(β) Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για ανάκτηση οφειλών σε εμάς)

Για να διαχειριστούμε τη σχέση μας με εσάς, συμπεριλαμβανομένων:

(α) Ενημερώσεων για αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις ή της δήλωσης απορρήτου

(β) Να σας ζητήσουμε να κάνετε κριτική ή να πάρετε μέρος σε μια έρευνα

(α) Ταυτότητα

(β) Επαφή

(γ) Προφίλ

(δ) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίες

(α) Σύναψη σύμβασης με εσάς

(β) Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια νομική υποχρέωση

(γ) Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για ενημέρωση των αρχείων μας και εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα / υπηρεσίες μας)

Ως τρίτο- χρήστη παρεχόμενων υπηρεσιών στη βάση έγγραφης σύμβασης με προμηθευτή μας ή πελάτη μας χονδρικής, υπέρ και εκ μέρους αυτού, για να:

(α) επωφελειθείτε των όρων εγγυήσεως,

(β) διεκπεραιώσουμε ή επεξεργαστούμε αίτημά σας ή αγορά σας ή διαχείριση πληρωμή σας

(α) Ταυτότητα

(β) Επαφή

(γ) Οικονομικά

(δ) Συναλλαγή

(ε) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίες

(α) Σύναψη σύμβασης με προμηθευτή μας, στην οποία σύμβαση αποτελείτε τρίτο μέρος- ωφελούμενο από αυτήν προς λήψη υπηρεσιών ή αγαθών από τον προμηθευτή μας

(β) Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια νομική υποχρέωση

(γ) Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για ενημέρωση των αρχείων μας και εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα / υπηρεσίες μας)

(δ) Με βάση τη συγκατάθεσή σας σε πελάτη μας αναφορικά με άμεσες προωθητικές ενέργειες εκ μέρους του εν λόγω πελάτη μας

Για να σας δώσουμε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε μια κλήρωση, έναν διαγωνισμό ή για να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο ή για εξειδικευμένους κατά περίπτωση σκοπούς όπως η συλλογή αιτήσεων ενδιαφέροντος (α) Ταυτότητα

(β) Επαφή

(γ) Προφίλ

(δ) Χρήση

(ε) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίες

(α) Σύναψη σύμβασης με εσάς

(β) Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα / υπηρεσίες μας, για ανάπτυξή τους και για επέκταση των δραστηριοτήτων μας)

(γ) Εκτέλεση συμβατικής μας υποχρέωσης από έγγραφη συμφωνία με πελάτη ή προμηθευτή μας, υπέρ και εκ μέρους αυτού

Για να διευθύνουμε και να προστατεύσουμε την επιχείρηση και τον ιστότοπό μας (συμπεριλαμβανομένων της αντιμετώπισης προβλημάτων, της ανάλυσης δεδομένων, των δοκιμών, της συντήρησης του συστήματος, της υποστήριξης, της σύνταξης αναφορών και της τήρησης δεδομένων), αποτροπή δολιοφθοράς ή κυβερνοεπίθεσης ή κακόβουλης ενέργειες (α) Ταυτότητα

(β) Επαφή

(γ) Τεχνικά

(α) Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για τη διαχείριση της επιχείρησής μας, την παροχή υπηρεσιών διοίκησης και τεχνολογίας πληροφορικής, της ασφάλειας των δικτύων, της αποτροπής απάτης και στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της επιχείρησης ή αναδιοργάνωσης του ομίλου)

(β) Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια νομική υποχρέωση

Για να παραδίδουμε συναφές περιεχόμενο ιστότοπου και διαφημίσεις προς εσάς και για να υπολογίζουμε και κατανοούμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων που προβάλλουμε (α) Ταυτότητα

(β) Επαφή

(γ) Προφίλ

(δ) Χρήση

(ε) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίες

(στ) Τεχνικά

Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα / υπηρεσίες μας, για ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών)

Με βάση τη συγκατάθεση αναφορικά με άμεσες προωθητικές ενέργειες και με σκοπό την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας και την ενημέρωση της προωθητικής στρατηγικής μας

Για να χρησιμοποιούμε εργαλεία ανάλυσης δεδομένων προκειμένου να βελτιώσουμε τον ιστότοπο, εφαρμογές, τα προϊόντα / υπηρεσίες, τις σχέσεις μας με τους πελάτες και τους χρήστες ή ωφελούμενους των υπηρεσιών μας και τις εμπειρίες τους (α) Τεχνικά

(β) Χρήση

Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για να κατατάσσουμε τους πελάτες σε κατηγορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, για να διατηρούμε τους ιστότοπούς μας ενημερωμένους και συναφείς, για να αναπτύσσουμε τις επιχειρήσεις μας και να ενημερώνουμε την προωθητική στρατηγική μας)
Για να κάνουμε προτάσεις σε σας σχετικά με αγαθά ή υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν (α) Ταυτότητα

(β) Επαφή

(γ) Τεχνικά

(δ) Χρήση

(ε) Προφίλ

Βάσει της συγκατάθεσής σας, εντούτοις, όπου επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νόμιμα τα προσωπικά σας δεδομένα, όπου είναι απαραίτητο, για τα νόμιμα συμφέροντά μας, τα οποία περιλαμβάνουν την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, ειδικών προσφορών και προωθήσεων που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Βάσει της συγκατάθεσής σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η solebike διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόζει αυτοματοποιημένες διαδικασίες επεξεργασίες προφίλ (profiling)προκειμένου να αναλύει τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις σας, με σκοπό να προσδιορίζει και να προτείνει υπηρεσίες και αγαθά που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

  1. Συνδέσεις τρίτων
    Ο ιστότοπός ή οι εφαρμογές μας μπορεί να περιλαμβάνουν συνδέσεις για ιστότοπους τρίτων, διακριτές ενσωματωμένες ιστοσελίδες (microsite), πρόσθετα και εφαρμογές. Εάν επιλέξετε ή ενεργοποιήσετε αυτές τις συνδέσεις παραχωρείτε το δικαίωμα σε τρίτους να συλλέγουν ή να μοιράζονται δεδομένα για εσάς. Δεν ελέγχουμε τους ιστότοπους ή εφαρμογές τρίτων και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις δικές τους δηλώσεις απορρήτου, ενώ σε περίπτωση συμπληρωματικών υπηρεσιών που παρέχονται σε εσάς από τρίτους μέσω ενεργοποίησης των σχετικών υπηρεσιών, πρέπει να γνωρίζετε ότι η solebike ενδεχομένως να είναι ο εκτελών την επεξεργασία εκ μέρους αυτών των τρίτων. Επομένως, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αυτές τις συνδέσεις ή τα microsite ή πρόσθετα, προτείνουμε να διαβάζετε τη δήλωση απορρήτου αυτών των τρίτων.

Ανάλογα ισχύουν τα παραπάνω και για τους τρίτους- χρήστες, οι οποίοι εξυπηρετούνται δια μέσου των υπηρεσιών μας στη βάση έγγραφης σύμβασης με πελάτη μας ή προμηθευτή μας για τον οποίο ο κάθε τρίτος χρήστης αποτελεί συμβατικά πελάτη ή οιονεί πελάτη ή χρήστη ή οιονεί χρήστη των υπηρεσίων ή παροχών ή εμπορικών πράξεων του.

  1. Cookiesκαι άλλες παρόμοιες τεχνολογίες – Ανώνυμα Δεδομένα
    Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τεχνολογίες “cookie” και web beacon. Χρησιμοποιούμε cookies και web beacons για να μπορούμε να σας διακρίνουμε από άλλους επισκέπτες, να καταγράφουμε τη διεύθυνση IP σας και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας και, ενδεχομένως, για να ταυτοποιούμε τον ιστότοπο από τον οποίο συνδεθήκατε στον δικό μας ιστότοπο. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες, βελτιώνοντας τη σχεδίαση του ιστότοπου, αλλά και των προϊόντων, των υπηρεσιών και των προωθητικών ενεργειών μας.  Ανάλογη χρήση παρόμοιων τεχνολογιών μπορεί να γίνεται όσον αφορά τις εφαρμογές μας.  Με κανέναν άλλον τρόπο δεν καταγράφουμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε άλλους ιστότοπους ή άλλες εφαρμογές ή σχετικά δεδομένα. Τα cookies που χρησιμοποιούμε στους ιστότοπούς μας δεν αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα, αλλά σε ανώνυμα δεδομένα.  Δεδομένα μη προσωπικού χαρακτήρα ή ανωνυμοποιημένες / ψευδονυμοποιημένες πληροφορίες που αποκτούνται μέσω cookies και web beacons μπορεί να μοιράζονται ή να λαμβάνονται από παροχείς υπηρεσιών εκ μέρους μας.
  1. My Account στο www.solebike.gr
    Η solebike παρέχει μια φιλική προς το χρήστη και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω του λογαριασμού My Account. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στο βασικό λογαριασμό, παρέχοντας προσωπικά δεδομένα ταυτότητας και email, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε όλο το εύρος των υπηρεσιών για τις οποίες έχουν συμβληθεί ή επιθυμούν να κάνουν χρήση δοκιμαστικά.  Για λόγους ασφάλειας πρόσβασης και δεδομένων εφαρμόζουμε πολιτικές, κανόνες και μέσα ασφάλειας όπως ο έλεγχος εισόδου, καθώς και ειδικούς μηχανισμούς ελέγχου, όπως η δημιουργία αρχείου πρόσβασης (logs).
  1. Υπηρεσίες για κινητές συσκευές και υπηρεσίες που βασίζονται στην τοποθεσία.

Παρέχουμε εφαρμογές για κινητές συσκευές τις οποίες μπορείτε να μεταφορτώσετε στο smartphone ή σε άλλη φορητή συσκευή σας. Αυτές οι εφαρμογές διαθέτουν πλήθος λειτουργιών που εμπλουτίζουν την εμπειρία του χρήστη ή πελάτη. Εκτός από την παροχή υπηρεσιών, οι εφαρμογές μας ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία θα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την παρούσα δήλωση. Παρέχουμε έναν σύνδεσμο για την παρούσα δήλωση στους πελάτες πριν προβούν στη μεταφόρτωση οποιασδήποτε εφαρμογής μας.

Εάν παραχωρήσετε στις εφαρμογές μας για φορητές συσκευές να προσπελαύνουν τις πληροφορίες τοποθεσίας σας όπως εμφανίζονται στη συσκευή σας, οι εφαρμογές μας μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Παγκόσμιου Συστήματος Προσδιορισμού Θέσης (GPS) και άλλη τεχνολογία (όπως είναι οι ασύρματοι αναμεταδότες που αναφέρονται ως beacon) για να σας παρέχουν πληροφορίες με βάση την τοποθεσία της συσκευής σας. Διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες τοποθεσίας για να εμπλουτίσουμε την εμπειρία χρήση σας με ειδοποιήσεις και άλλο περιεχόμενο στη φορητή συσκευή σας, αλλά και με πληροφορίες σχετικά με προϊόντα, τοποθεσίες ή σημεία ενδιαφέροντός, υπηρεσίες ή δραστηριότητες που κρίνουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν, κατόπιν της δικής σας ρητής συγκατάθεσης. Διατηρούμε το δικαίωμα να μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες με τρίτους, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών συνεργατών και παρόχων υπηρεσιών, ώστε να παρέχουμε πληροφορίες και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν ή που έχετε ήδη επιλέξει. Μπορείτε να αποτρέψετε ή να περιορίσετε τη συλλογή πληροφοριών τοποθεσίας αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στην εφαρμογή ή της ρυθμίσεις της συσκευής σας.  

  1. Απόρρητο παιδιών
    Δεν συλλέγουμε εν γνώση μας, οποιαδήποτε πληροφορία από οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω των 18 ετών. Ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας απευθύνονται αποκλειστικά σε άτομα που είναι τουλάχιστον 18 ετών ή μεγαλύτεροι.

Εάν είστε κάτω των 18 ετών, μην χρησιμοποιείτε ή παρέχετε καμία πληροφορία σε αυτόν τον ιστότοπο ή σε καμία ή μέσω καμίας από τις δυνατότητές του, μην εγγράφεστε στον ιστότοπο, μην κάνετε καμία αγορά μέσω του ιστότοπου και μην δίνετε καμία πληροφορία για το πρόσωπό σας σε εμάς, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος, της διεύθυνσης, του αριθμού τηλεφώνου ή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει ή λάβει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από άτομο κάτω των 18 ετών, θα διαγράψουμε αυτές τις πληροφορίες, εκτός αν έχει δοθεί σχετική συγκατάθεση ή εξουσιοδότηση από τον κηδεμόνα του ανήλικου ατόμου ή το άτομο αυτό είναι τουλάχιστον 18 ετών ή/και πρόκειται να παρέχουμε αποκλειστικά γενικές πληροφορίες μέσω τηλεφωνικού κέντρου ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας και αλληλογραφίας.  Οι υπάλληλοι της solebike κατά την παροχή υπηρεσιών ή γενικών πληροφοριών ΔΕΝ πρόκειται να ζητήσουν πληροφορίες ως προς την ηλικία σας, πλην της περίπτωσης για να διαπιστώσουν ότι ο καλών ή αιτών τρίτος είναι καταφανώς ανήλικος κάτω των 18 ετών και να τερματίσουν την όποια συνομιλία ή παροχή υπηρεσιών.

Εάν θεωρείτε ότι μπορεί να έχουμε πληροφορίες από ή για ένα άτομο κάτω των 18 ετών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  1. Ποιος άλλος μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας
    Για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, διατηρούμε το δικαίωμα να μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης σε εμάς ή που μας βοηθούν στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας. Οι πάροχοι υπηρεσιών είναι τρίτοι που παρέχουν υπηρεσίες σε εμάς ή εκ μέρους μας. Δεσμεύονται μέσω σύμβασης να μην χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από το να μας βοηθούν να σας παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει η solebike.

Συγκεκριμένα και προκειμένου να διευκολύνουμε τις ρυθμίσεις αγοράς, χρέωσης- τιμολόγησης- πληρωμής, πρέπει συχνά να μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με τρίτους ή εφαρμογές τρίτων όπως εφαρμογές VISA, MASTERCARD, εταιρείες που πραγματοποιούν εκκαθάριση πληρωμών μέσω καρτών, κλπ. Μοιραζόμαστε επίσης τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με τρίτους που παρέχουν υπηρεσίες σε εσάς ή/και σε μας, όπως εταιρείες λογιστικής υποστήριξης, κλπ.

Διατηρούμε το δικαίωμα να κοινολογήσουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτο στον οποίο διατηρούμε το δικαίωμα να επιλέξουμε να πουλήσουμε, διαβιβάσουμε ή συγχωνεύσουμε τμήματα της επιχείρησης ή των περιουσιακών στοιχείων μας. Εναλλακτικά, διατηρούμε το δικαίωμα να εξαγοράσουμε ή να συγχωνευτούμε με άλλες επιχειρήσεις. Σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στην επιχείρησή μας, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με τον ίδιο τρόπο που ορίζεται στην παρούσα δήλωση απορρήτου.

Διατηρούμε επίσης το δικαίωμα να αποκαλύψουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτο όταν μας ζητήσετε να το κάνουμε ή όταν θεωρούμε ότι είναι απαιτητό από το νόμο ή αναγκαστούμε προς τούτο από Δημόσια ή Δικαστική Αρχή.

  1. Χώρες που έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας
    Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις εταιρείες που χρησιμοποιούμε ως παρόχους υπηρεσιών προς εμάς ή εκτελούν επεξεργασία ή έχουν πρόσβαση σε προσωπικά σας δεδομένα, οι οποίοι είτε βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτοδίκαια δεσμεύονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, συμμορφώνονται με αυτόν και εποπτεύονται από την εκάστοτε Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Κράτους- Μέλους στο οποίο εδρεύουν, είτε δεσμεύονται με έγγραφες συμβάσεις μαζί μας ως προς τη συμμόρφωση τους με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ή έχουν αποδεδειγμένα προσχωρήσει στη συμφωνία ‘Ασπίδα Προστασίας’ μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ και για όσο αυτή είναι ισχυρή.

Οι διακομιστές μας, οι οποίοι αποθηκεύουν και προστατεύουν τις πληροφορίες σας, βρίσκονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).  Σε περίπτωση που ενδεχομένως χρειαστεί να μεταφέρουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα εκτός του ΕΟΧ, εξασφαλίζουμε παρόμοιο βαθμό προστασίας για αυτά, διασφαλίζοντας ότι υλοποιείται ένα από τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

  • Θα διαβιβάζουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο σε τρίτες χώρες για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι παρέχουν επαρκές επίπεδο προστασίας για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επάρκεια της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε χώρες εκτός ΕΕ.
  • Όπου χρησιμοποιούμε συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών, διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε ειδικές συμβάσεις εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες παρέχουν στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα την ίδια προστασία που έχουν στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο Ευρωπαϊκή Επιτροπή:Υποδείγματα συμβάσεων για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτες χώρες.
  • Όπου χρησιμοποιούμε παρόχους με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, διατηρούμε το δικαίωμα να διαβιβάζουμε δεδομένα σε αυτούς αν μετέχουν στην Ασπίδα Προστασίας η οποία απαιτεί από αυτούς να παρέχουν παρόμοια προστασία για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μοιράζονται μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ασπίδα Προστασίας ΕΕ-ΗΠΑ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση για τον συγκεκριμένο μηχανισμό που χρησιμοποιείται από εμάς κατά τη διαβίβαση δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

  1. Ασφάλεια δεδομένων
    Έχουμε θέσει σε εφαρμογή κατάλληλα μέτρα φυσικής και ηλεκτρονικής προστασίας (συμπεριλαμβανομένων ελέγχων ασφαλείας, πρόσβασης σε χώρους τερματικών με χρήση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ή/και βιομετρικών στοιχείων, διαδικασιών κρυπτογράφησης, ανωνυμοποίησης ή και ψευδονυμοποίησης όπου κρίνεται απαραίτητο) προκειμένου να αποτρέψουμε την ακούσια απώλεια, μεταβολή, αποκάλυψη και χρήση ή προσπέλαση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο. Επιπλέον, περιορίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε όσους εργαζομένους, συνεργάτες, αναδόχους και άλλους τρίτους που πρέπει να τα γνωρίζουν προκειμένου να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά καθήκοντά τους. Θα επεξεργάζονται τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα αποκλειστικά σύμφωνα με τις δικές μας οδηγίες και δεσμεύονται να τηρούν σχετικούς όρους εμπιστευτικότητας.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες χειρισμού κάθε ύποπτης παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα ειδοποιούμε εσάς και κάθε αρμόδια αρχή για οποιαδήποτε παραβίαση όταν υποχρεούμαστε από το νόμο να το κάνουμε.  

  1. Διατήρηση των πληροφοριών σας
    Θα διατηρούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όσο χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέξαμε, συμπεριλαμβανομένης της εκπλήρωσης οποιασδήποτε συμβατικής ή νομικής ή λογιστικής υποχρέωσης ή υποχρέωσης αναφοράς.

Για τον προσδιορισμό της κατάλληλης περιόδου διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εξετάζουμε την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον πιθανό κίνδυνο πρόκλησης βλάβης από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή αποκάλυψη των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, τους σκοπούς για τους οποίους επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, αν είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε αυτούς τους σκοπούς με άλλα μέσα και τις ισχύουσες νομικές υποχρεώσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας: ανατρέξτε στην παράγραφο σχετικά με το αίτημα διαγραφής παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, διατηρούμε το δικαίωμα να ανωνυμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (ώστε να μην μπορούν να συσχετιστούν με το πρόσωπό σας) για ερευνητικούς ή στατιστικούς σκοπούς και σε αυτήν την περίπτωση, διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες επ’ αόριστον χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Ιδιαιτέρως και σχετικά με τη διακράτηση και διατήρηση των πληροφοριών που μας παρέχονται από τρίτους- χρήστες στη βάση έγγραφης σύμβασης- συμφωνίας με πελάτη μας (ο οποίος για λόγους εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποτελεί τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας), υπέρ και εκ μέρους αυτού ως εκτελούντες την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, τέτοιες πληροφορίες μπορούν να διαγραφούν από τους πελάτες μας ή να ζητήσουν να εκτελέσουμε τη διαγραφή, διόρθωση, περιορισμό επεξεργασίας, διαβίβαση τους σύμφωνα με τις οδηγίες σας κατά την άσκηση των δικαιωμάτων σας όπως παρατίθενται παρακάτω.

Επομένως, ως προς τη διαγραφή, διόρθωση, περιορισμό επεξεργασίας, διαβίβαση των συγκεκριμένων πληροφοριών, προτρέπουμε εσάς του τρίτους ως άμεσα ενδιαφερόμενους και υποκείμενα των σχετικών προσωπικών δεδομένων, προς άσκηση των δικαιωμάτων σας, να επικοινωνείτε απευθείας με τον υπεύθυνο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, στον οποίο να απευθύνετε οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουρος-η ποιος είναι κατά περίπτωση ο υπεύθυνος επεξεργασίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα στοιχεία που παραθέτουμε στην παράγραφο 1 και θα φροντίσουμε σχετικά ενημερώνοντάς σας για το αποτέλεσμα.

  1. Τα δικαιώματά σας

Έχετε το δικαίωμα να:

  • Αιτηθείτε πρόσβαση στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (“αίτηση πρόσβασης υποκείμενου δεδομένων”). Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς και να επιβεβαιώσετε ότι τα επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.
  • Αιτηθείτε διόρθωση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσετε ατελή ή ανακριβή δεδομένα που διατηρούμε για εσάς, αν και διατηρούμε το δικαίωμα να σας ζητήσουμε να επικυρώσετε την ακρίβεια των νέων δεδομένων που μας παρέχετε.
  • Αιτηθείτε διαγραφή των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν δεν υπάρχει εύλογη αιτία για να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Έχετε επίσης το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα στις περιπτώσεις που έχετε ασκήσει επιτυχώς το δικαίωμά σας να αντιταχθείτε στην επεξεργασία (ανατρέξτε παρακάτω), όταν ενδεχομένως επεξεργαστήκαμε τις πληροφορίες αθέμιτα ή όταν χρειαστεί να διαγράψουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα ώστε να συμμορφωθούμε προς τους τοπικούς κανονισμούς. Παρακαλούμε ωστόσο όπως γνωρίζετε ότι ενδεχομένως να μην είμαστε πάντοτε σε θέση να συμμορφωθούμε προς το αίτημά σας για διαγραφή για συγκεκριμένους νομικούς λόγους για τους οποίους θα σας ειδοποιήσουμε, αν κρίνεται απαραίτητο, με την υποβολή του αιτήματός σας.
  • Αντιταχθείτε στην επεξεργασία δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα όταν βασιζόμαστε σε έννομο συμφέρον μας (ή έννομο συμφέρον τρίτου) και εν προκειμένω έχετε λόγο να επιθυμείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία βάσει αυτού, καθώς θεωρείτε ότι επηρεάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας. Έχετε επίσης το δικαίωμα να αντιταχθείτε όταν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα για άμεσες προωθητικές ενέργειες.
  • Αιτηθείτε περιορισμό της επεξεργασίας δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να αναστείλουμε την επεξεργασία δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα στις παρακάτω περιπτώσεις: (α) αν θέλετε να επιβεβαιώσουμε την ακρίβεια των δεδομένων, (β) όταν η χρήση των δεδομένων εκ μέρους μας είναι αθέμιτη, αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή τους από εμάς, (γ) όταν επιθυμείτε να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας ακόμα κι αν δεν τα ζητάμε, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο για εσάς προκειμένου να επικυρώσετε, ασκήσετε ή υπερασπιστείτε νομικές αξιώσεις, ή (δ) έχετε αντιταχθεί στη χρήση των δεδομένων σας από εμάς αλλά πρέπει να επιβεβαιώσετε αν έχουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους να το κάνουμε.
  • Αιτηθείτε τη διαβίβαση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα σε εσάς ή σε τρίτο. Θα παρέχουμε σε εσάς, ή σε τρίτο που υποδεικνύετε, τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε δομημένη κοινή μορφή μηχανικώς αναγνώσιμη. Το συγκεκριμένο δικαίωμα αφορά μόνο αυτοματοποιημένες πληροφορίες για τις οποίες παραχωρήσατε τη συγκατάθεσή σας για να τις χρησιμοποιούμε ή σε περιπτώσεις που χρησιμοποιήσαμε τις πληροφορίες για να συνάψουμε σύμβαση μαζί σας.
  • Αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που η επεξεργασία εκ μέρους μας των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα βασίζεται στη συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επηρεάσει τη σύννομη επεξεργασία που πραγματοποιήθηκε πριν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας. Εάν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, είναι πιθανό να μην μπορούμε να παρέχουμε συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες σε εσάς. Θα σας ενημερώσουμε σε τέτοια περίπτωση κατά την απόσυρση της συγκατάθεσή σας.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που περιγράφονται παραπάνω, επικοινωνήστε μαζί μας.
Δεν θα χρειαστεί να καταβάλλετε κάποια αμοιβή ή τέλος για να προσπελάσετε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (ή για να ασκείτε οποιοδήποτε άλλο δικαίωμά σας). Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώνουμε εύλογη αμοιβή αν η αίτησή σας είναι ολοφάνερα αβάσιμη, επαναλαμβανόμενη ή καταχρηστική. Εναλλακτικά, διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε να συμμορφωθούμε προς το αίτημά σας σε αυτές τις περιπτώσεις.

  1. Τι μπορεί να χρειαστούμε από εσάς
    Διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες από εσάς προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά σας να προσπελάσετε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε άλλο δικαίωμά σας). Πρόκειται για ένα μέτρο προστασίας που εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν αποκαλύπτονται σε κανένα πρόσωπο που δεν έχει δικαίωμα να τα λάβει. Διατηρούμε επίσης το δικαίωμα να επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας, ώστε να μειώσουμε τον χρόνο απάντησης.
    Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες τις νόμιμα αιτήματα εντός ενός μήνα. Ενδεχομένως να χρειαστούμε περισσότερο χρόνο από έναν μήνα για να απαντήσουμε στο αίτημά σας. Αν το αίτημά σας είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλλει μια σειρά από αιτήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας ειδοποιήσουμε προκειμένου να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Σημειώνουμε, επαναλαμβάνοντας, ότι αν κατέχουμε, διαχειριζόμαστε, επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα ως εκτελούντες επεξεργασία στη βάση σύμβασης με πελάτη μας ή προμηθευτή μας, ο οποίος είναι κατά νόμο ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας, για λόγους ταχύτητας διεκπεραίωσης των αιτημάτων σας, είναι δόκιμο να επικοινωνείτε απευθείας μαζί του (τον υπεύθυνο επειξεργασίας).  Εάν δεν τον γνωρίζετε ή δεν είστε σίγουροι ή για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε, και αποφασίσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να εκφράσετε το αίτημα ή αιτήματά σας, εμείς θα ενημερώσουμε τον υπεύθυνο επεξεργασίας σχετικά, ενημερώνοντάς σας για τις ενέργειές μας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η solebike δεσμεύεται τόσο από την ισχύουσα νομοθεσία και τις συμβάσεις που έχει καταρτίσει με προμηθευτές, πελάτες, χονδρικής και επιχειρηματικούς της συνεργάτες, όσο και με την εφαρμογή από μέρους της των ιδιαιτέρως αυστηρών κανόνων ασφαλείας που έχει θεσπίσει και αφορούν το σύνολο του ανθρωπίνου δυναμικού της, των τεχνητών και ηλεκτρονικών μέσων και εγκαταστάσεών της.

Σε αυτό το πλαίσιο η solebike έχει θεσπίσει:

  • Εσωτερικό Κανονισμό Ασφαλείας, και
  • Εσωτερικό Κανονισμό Πληροφοριακών Μέσων και Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων και Διαβαθμισμένων Πληροφοριών

οι οποίοι επιβάλλουν σαφείς δεσμευτικούς κανόνες στο σύνολο του προσωπικού της εταιρείας ως προς:

  • το Κανονιστικό Πλαίσιο,
  • το Οργανωτικό Πλαίσιο,
  • το Πλαίσιο Φυσικής Ασφάλειας, και
  • το Πλαίσιο Μέτρων Ηλεκτρονικής Ασφάλειας.

Ειδικότερα ως προς το τελευταίο, εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες (βέλτιστες πρακτικές) με σκοπό τη περιφρούρηση και προστασία των ηλεκτρονικών της υποδομών και δεδομένων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαφύλαξη δεδομένων που αφορούν προσωπικά δεδομένα τρίτων, όπως οι χρήστες των ιστοσελίδων της solebike και φυσικά πρόσωπα με την ιδιότητα του συναλλασσόμενου με την εταιρεία, τα οποία η solebike διατηρεί και φυλάσσει για λόγους:

  • έννομης υποχρέωσής της,
  • ως συνέπεια συμβατικής της υποχρέωσης,
  • για λόγους εννόμου συμφέροντός της, ή
  • κατόπιν συγκατάθεσης του υποκειμένου των προσωπικών δεδομένων

Περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για το είδος των προσωπικών δεδομένων, την επεξεργασία στην οποία υποβάλλονται από τη solebike καθώς και τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας με τη σχετική Δήλωση Απορρήτου.

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR)

Από τις 25 Μαΐου 2018, με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων, ισχύει η ίδια δέσμη κανόνων για την προστασία των δεδομένων σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ, όπου και εάν βρίσκεται η έδρα τους.

Ο Γενικός αυτός Κανονισμός έχει εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρεωτική εφαρμογή σε όλες τις χώρες της Ένωσης και ουσιαστικά καθιερώνει ένα κοινό ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί μέσω νόμου που ενσωματώνει στην εθνική νομοθεσία την Οδηγία 2016/680/ΕΕ καταργώντας την Οδηγία 95/46/ΕΚ και άλλες σχετικές ρυθμίσεις.

Η εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων για την προστασία των δεδομένων συνεπάγεται ότι

  • οι πολίτες θα ελέγχουν καλύτερα τα δεδομένα τους προσωπικού χαρακτήρα
  • οι επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από την εφαρμογή ισότιμων όρων ανταγωνισμού

Κάποιες βασικές αρχέςτου GDPR οι οποίες μπορεί να σας αφορούν:

  • Διαφάνεια. Η αρχή της διαφάνειας απαιτεί οποιαδήποτε ενημέρωση που απευθύνεται στο κοινό ή στο υποκείμενο των δεδομένων να είναι συνοπτική, εύκολα προσβάσιμη και εύκολα κατανοητή και να χρησιμοποιείται σαφής και απλή διατύπωση και, επιπλέον, κατά περίπτωση, απεικόνιση.
  • Συγκατάθεση. Κάθε φορά που επιθυμείτε να συλλέξετε email χρήστη για συγκεκριμένο σκοπό, πρέπει να ενημερώνεται ο χρήστης ώστε συναινεί στην χρήση του email του για τον συγκεκριμένο αυτό σκοπό. Για παράδειγμα, αν μία εταιρεία επιθυμεί να αποστείλει newsletter στο email ενός χρήστη το οποίο όμως το έχει συλλέξει για άλλο λόγο (πχ. στοιχεία επικοινωνίας για παραγγελία) θα πρέπει πρώτα να ενημερώσει τον χρήστη και να ζητήσει την συγκατάθεσή του για την χρήση του email του κατ’ αυτόν τον τρόπο.
  • Δικαίωμα χρήσης.Ο χρήστης δικαιούται να λάβει επιβεβαίωση από την ιστοσελίδα σας ότι τα δεδομένα του τα οποία εφόσον συλλέγονται, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν.
  • Δικαίωμα στην λήθη. Όταν ο χρήστης το ζητήσει έχει το δικαίωμα να διαγραφούν πλήρως τα προσωπικά του δεδομένα από όλες τις βάσεις και τα αντίγραφα ασφαλείας που μπορεί να τα κατέχουν.

Οι διατάξεις και οι λεπτομέρειες του GDPR είναι πολλές και αφορούν πολλές πτυχές της δραστηριοποίησης μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού.

Η solebike συμμορφώνεται με τα απαιτούμενα του GDPR και σας καλούμε να επισκεφθείτε τις υπόλοιπες σελίδες του ιστοτόπου μας, όπου θα βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με την Προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων από την εταιρεία μας.

Παράλληλα θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η solebike προχωρά σε εκπαίδευση όλου του προσωπικού της σχετικά με τον GDPR, ενώ παρακολουθεί πολύ στενά όλες τις εξελίξεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Αν σας ενδιαφέρει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μπορείτε επίσης να βρείτε γενικές πληροφορίες στο σύνδεσμο εδώ.

Cookies και τεχνολογίες analytics

Τα  cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος αποθηκεύει στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο. Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας (όπως κωδικός σύνδεσης, γλώσσα,  μέγεθος γραμματοσειράς και άλλες προτιμήσεις απεικόνισης) για ένα χρονικό διάστημα, κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο ή φυλλομετρείτε τις σελίδες του.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, κάθε ιστότοπος που χρησιμοποιεί cookies οφείλει να σας ενημερώνει γι΄ αυτό, και να ζητεί τη συγκατάθεσή σας. 

Έχετε πάντα το δικαίωμα να απενεργοποιείτε ή να μη δέχεστε cookies στη συσκευή σας, καθώς και να γνωρίζετε πώς θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες των cookies. Τα cookies που χρησιμοποιούμε στον ιστότοπο www.solebike.gr δεν αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα, αλλά σε ανώνυμα δεδομένα. Αναφέρονται:

  • να θυμάται ο ιστότοπός μας αν ο χρήστης συναίνεσε στην πολιτική για τα cookies
    στην χρονική στιγμή που ο επισκέπτης επισκέφτηκε τον ιστότοπο για πρώτη φορά
    στις χρονικές στιγμές που ο επισκέπτης επισκέφτηκε τον ιστότοπο τις επόμενες φορές
    σε ποιές σελίδες του ιστότοπου κατέληξε
  • πόσο χρόνο αφιέρωσε σε κάθε σελίδα του ιστότοπου
  • στην IP διεύθυνση του επισκέπτη
  • στην χώρα που αντιστοιχεί η IP του επισκέπτη
  • στο είδος της συσκευής του επισκέπτη (laptop, desktop, tablet ή κινητό)
  • στην ανάλυση ευκρίνειας της οθόνης της συσκευής του επισκέπτη (πχ 1920×1080)
  • στον περιηγητή που χρησιμοποίησε (Chrome, Firefox, Opera, Safari, κλπ)
  • στο λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στην συσκευή του
  • στον ιστότοπο από τον οποίο κατέληξε στον δικό μας ιστότοπο (πχ από τις μηχανές αναζήτησης Google, Bing, Yahoo, Yandex κλπ)
  • στην διάκριση του κάθε επισκέπτη σε νέο ή παλιό

Τα προαναφερόμενα δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία από την Google Analytics (σε σέρβερ της Google, δείτε εδώ την πολιτική της Google), και του λογισμικού εγκατεστημένου στους σέρβερ μας. Μέσω των σχετικών ρυθμίσεων, έχουμε φροντίσει να ανωνυμοποιείται η IP διεύθυνση του επισκέπτη, να διαγράφονται τα δεδομένα των επισκέψεων μετά από 60 ημέρες και να διαγράφονται οι αθροιστικές αναφορές μετά από 3 μήνες.

Τα ανώνυμα δεδομένα δεν υπόκεινται σε προστασία από τον κανονισμό GDPR. Από τα προαναφερόμενα ανώνυμα δεδομένα το ενδιαφέρον μας εστιάζεται κυρίως στην αναφορά της συνολικής ημερήσιας επισκεψιμότητας από όλους τους επισκέπτες μας και στο ποιές ιστοσελίδες μας ελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες για τα cookies

Facebook Pixel 

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία pixel του facebook, με σκοπό να βελτιστοποιήσει και να εξατομικεύσει την πλοήγησή σας στον ιστότοπο, αλλά και να βελτιώσει στη συνέχεια τη συνολική λειτουργικότητα και φιλικότητα προς τον επισκέπτη- χρήστη, προβάλλοντας για παράδειγμα στις πρώτες θέσεις παρουσίασης τα πλέον ενδιαφέροντα προϊόντα ή αναδιοργανώνοντας την παρουσίαση κάποιων σελίδων ώστε να τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες.  Το facebook pixel αναδρομολογεί πληροφορίες που συλλέγει προς το facebook, ώστε να καταστήσει τις σχετικές διαφημιστικές καμπάνιες πιο ακριβείς και στοχευμένες ως προς το πιθανά ενδιαφερόμενο κοινό.  Πιο συγκεκριμένα, το pixel του Facebook συλλέγει πέντε κατηγορίες δεδομένων:

  • Κεφαλίδες HTTP: Συλλέγονται όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις κεφαλίδες HTTP. Οι κεφαλίδες HTTP αποτελούν μέρος ενός τυπικού διαδικτυακού πρωτοκόλλου και στέλνονται στο πλαίσιο οποιουδήποτε αιτήματος ενός προγράμματος περιήγησης προς έναν διακομιστή στο διαδίκτυο. Οι κεφαλίδες HTTP περιλαμβάνουν διευθύνσεις ΙΡ και πληροφορίες για το πρόγραμμα περιήγησης, την τοποθεσία της σελίδας, το έγγραφο, την πηγή παραπομπής και το άτομο που χρησιμοποιεί τον ιστότοπο.
  • Ειδικά δεδομένα για το pixel: Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται το αναγνωριστικό του pixel και το cookie του Facebook.
  • Δεδομένα για κλικ σε κουμπιά: Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται πληροφορίες για τα κουμπιά που έχουν πατήσει οι επισκέπτες του ιστότοπου, τις ετικέτες αυτών των κουμπιών και τις σελίδες που επισκέφτηκαν οι επισκέπτες κάνοντας κλικ σε αυτά τα κουμπιά.
  • Προαιρετικές τιμές: Οι προγραμματιστές και οι διαφημιστές μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά να στέλνονται και άλλες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του χρήστη, ορίζοντας προσαρμοσμένα συμβάντα. Ορισμένα προσαρμοσμένα συμβάντα, για παράδειγμα, είναι η αξία μετατροπής, ο τύπος σελίδας και άλλα.
  • Ονόματα πεδίων φόρμας: Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται τα ονόματα των πεδίων ενός ιστότοπου (π.χ. email, διεύθυνση και ποσότητα) που χρησιμοποιεί ένα άτομο όταν αγοράζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Το pixel δεν καταγράφει τις τιμές των πεδίων, παρά μόνο αν ο διαφημιζόμενος τις έχει συμπεριλάβει στις επιλογές σύνθετης αντιστοίχισης ή στις προαιρετικές τιμές.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα cookies που χρησιμοποιεί το facebook καθώς και για τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτά, μπορείτε να βρείτε ανατρέχοντας στον σχετικό πίνακα στην Πολιτική για τα cookies σελίδα του facebook.

Αρχεία Καταγραφής Χρήσης Εφαρμογής e-shop (logs)

Η solebike έχει ενσωματώσει στην εφαρμογή της e-shop ηλεκτρονικών πωλήσεων από απόσταση, τη δυνατότητα δημιουργίας Αρχείων Καταγραφής της Χρήσης του (logs).

Τα συγκεκριμένα αρχεία εξυπηρετούν την ηλεκτρονική ασφάλεια και επιβεβαίωση πρόσβασης στη εφαρμογή e-shop, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παραβίαση ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση του.

Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι η καταγραφή ανά ημερα, χρονολογία, ώρα, λεπτά, δευτερόλεπτα, του συνόλου των ενεργειών πρόσβασης του εξουσιοδοτημένου χρήστη από την είσοδο του στο σύστημα με την χρήση των username/ password που διαθέτει, καθώς και πραγματοποιούμενες ενέργειες- είσοδοι ανά λειτουργία που πραγματοποιείται.

Τα logs καταγράφουν επιπλέον τη συσκευή, το φυλλομετρητή (browser) καθώς και τη διεύθυνση IP του χρήστη.

Από την ολοκλήρωση του κάθε log, αυτό κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται στο αρχείο back-up της εφαρμογής.

Eκτελούντες επεξεργασία δεδομένων για τη solebike 

Βασική εταιρική πολιτική της solebike είναι να μην χρησιμοποιεί τρίτους Εκτελούντες για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της ή των υπαλλήλων της ή προσωπικών δεδομένων για τα οποία εκτελεί επεξεργασία κατόπιν έγγραφης εντολής από υπευθύνους επεξεργασίας.

Παράλληλα, η solebike διατηρεί το δικαίωμα να κοινολογήσει οποιοδήποτε σύνολο πληροφοριών ή δεδομένων που ενδεχομένως εμπίπτει στην εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR, υπό τους όρους ότι αυτό θα γίνει μετά από σχετική έγγραφη συμφωνία και όταν ισχύει τουλάχιστον ένας από τους παρακάτω όρους:

  • η κοινοποίηση να γίνεται προς εταιρεία ή εταιρείες παροχής λογιστικών/ ελεγκτικών υπηρεσιών (ή όμοιες) των απαραίτητων στοιχείων για την έκδοση φορολογικών παραστατικών ή εκτέλεση υποχρεωτικών ή επιβεβλημένων πράξεων, και έχει ως νομιμοποιητική βάση υφιστάμενη έννομη υποχρέωση από την φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία της Ελλάδας ή είναι προς το έννομο συμφέρον της εταιρείας,
  • η κοινοποίηση να γίνεται προς αδειούχους δικηγόρους ή δικηγορικές εταιρείες των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων για την εκτέλεση πράξεων (ή έργου) κατ’ εντολή της solebike και έχει σαν νομιμοποιητική βάση έννομη υποχρέωση της solebike ή τρίτου, ή το έννομο συμφέρον της εταιρείας,
  • έχει ενημερώσει και έχει λάβει τη συναίνεση των Υπευθύνων Επεξεργασίας για τους οποίους εκτελεί τη σχετική επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στη βάση έγγραφης συμφωνίας,
  • έχει ενημερώσει και έχει λάβει τη συναίνεση των υποκειμένων των οποίων τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι όλοι οι Εκτελούντες Επεξεργασία για την solebike ή επιχειρησιακοί συνεργάτες μας που έχουν την έδρα τους εντός της ΕΕ ή/και δεσμεύονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR και εποπτεύονται-ελέγχονται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της χώρας έδρας τους.