Νέα

Τι να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ηλεκτρικό ποδήλατο

Ενώ πολλοί οδηγοί ξοδεύουν ολοένα και περισσότερο χρόνο πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, άλλοι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να γλυτώσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, να αποφύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή απλά για να πάρουν λίγο καθαρό αέρα.

Οι πωλήσεις ποδηλάτων αυξήθηκαν στα ύψη, ειδικά μέσα στην περίοδο της πανδημίας και ο αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών ποδηλάτων που πωλούνται είναι σε τιμές που κυμαίνονται από 900 € έως και πάνω από 6.000 €.

Ακόμα κι αν δεν έχετε οδηγήσει ποτέ ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, πιθανότατα να γνωρίζετε ότι μοιάζουν με τα παραδοσιακά ποδήλατα, αλλά διαθέτουν μπαταρία και μοτέρ. Πέραν τούτου, υπάρχουν κι άλλα χαρακτηριστικά για σύγκριση πριν αγοράσετε.

Ως καταναλωτές πρέπει να εξετάζετε διάφορους παράγοντες απόδοσης, όπως είναι η ισχύς του μοτέρ, η ευκολία στο χειρισμό και την αλλαγή κατεύθυνσης, και την απόδοση στο φρενάρισμα. Τα ποδήλατα με διπλά δισκόφρενα αποδίδουν καλύτερα σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Ένα άλλο βασικό ζήτημα είναι η αυτονομία της μπαταρίας. Στις δοκιμές των καταναλωτών διαπιστώνουμε ότι με τη μέγιστη απόδοση της μπαταρίας σε μια λοφώδη διαδρομή, τα ποδήλατα καλύπτουν από 30 έως 60 χιλιόμετρα πριν αδειάσει η μπαταρία. Ωστόσο, θα έχετε μεγαλύτερη εμβέλεια εάν κάνετε περισσότερο πεντάλ και χρησιμοποιείτε μικρότερη υποβοήθηση (δείτε το σχετικό άρθρο μας εδώ)

Ελέγξτε τη χωρητικότητα της μπαταρίας του μοντέλου και να έχετε στο νου σας τις συνήθεις διαδρομές που επιθυμείτε να κάνετε με το ποδήλατο.

Τα περισσότερα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν να οδηγηθούν σαν ένα κανονικό ποδήλατο, αλλά ορισμένα μοντέλα μίας ταχύτητας είναι δύσκολο να οδηγηθούν εάν η μπαταρία εξαντληθεί. Έτσι δοκιμάστε τα χωρίς να δουλεύει η μπαταρία και αναγνωρίστε την επίδραση του βάρους του ποδήλατου. Κατά μέσο όρο το ηλεκτρικό είναι περίπου 8-10 κιλά βαρύτερο από ένα κανονικό.

Ακόμα ελέγξτε αν η θέση της οδήγησης ταιριάζει με τις ποδηλατικές ανάγκες σας, αστική χρήση ή τουρισμός, και προσέξτε τι καλύπτει και τι όχι η εγγύηση.

Πρέπει να θυμόσαστε ότι τα περισσότερα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι νόμιμα για να τα οδηγείτε σε όλους τους δημόσιους δρόμους, έτσι κάνετε και την προεργασία σας. Δεδομένου ότι οι κανονισμοί επηρεάζονται με την τεχνολογία, φροντίστε να μάθετε τους νόμους που αφορούν στην ποδηλατοκίνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + sixteen =